Фондация „За Оборище“ направи по-зелен парка на Военна Академия

На 24 юли членове и съмишленици на Фондация „За Оборище“ подпомогнаха освежаването на новоткрития парк на Военна Академия в София. Активистите на организацията се заеха с почистването на бръшляна по дърветата в парка, дейност, която не е извършвана в района от години. Инициативата бе реализирана в подкрепа на „Зелена система“ София.

Както е известно бръшлянът е увивен или катерлив многогодишен храст, който при хоризонтален растеж лесно достига до 30 м, а при вертикален (например по стена) може да стигне до 25 м дължина.

Въпреки че бе отворен съвсем скоро паркът на Военна Академия се превърна в любимо място на софиянци.

„Занимаваме с почистване в района от известно време и сме на мнение, че всички паркове са наше богатство и приемаме присърце идеята да се включим в освежаването конкретно на това място. Мисля, че не е непослила задача да се справим с подобно предизвикателство, след като всеки от нас с най-голямо удоволствие отделя от своето време за подобни проекти”, коментира членът на УС на Фондация „За Оборище“ Петър Кумитски.

В парка на Военна Академия тепърва предстои засаждане на цветя около декоративната беседка, както и поставяне на химически тоалетни. До края на годината Софийска Община ще вложи поетапно в парка 35 000 лева.

 

РЕПОРТАЖ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Вашият коментар