Фондация „За Оборище“ организира „Реката в светлина“

На 5 юни Фондация „За Оборище“ даде ход на поредната си екоинициатива в район „Оборище” в София, след като за втора поредна година бе организирано почистване на Перловската река. Този път целта бе хигиенизирането на отсечката на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между ул. „Оборище“ и ул. „Шипка“.

„Организирането на подобно събитие за втора поредна година вече говори достатъчно за това,че искаме да я превърнем в традиционна. Постепенно ще разширяваме обхвата, като този уикенд бяха почистени и части от двора на 164-а Испанска гимназия“, заяви председателят на УС на Фондация „За Оборище“ Петър Дъбов по повод събитието.

Тазгодишното почистване даде възможност за пръв път от много време, при желание, гражданите да посетят небезизвестния канал в центъра на София, който се слави с лошата си поддръжка от десетилетия.

На 6 юни вечерта представителите на Фондацията организираха и празник на свещи под наименованието „Реката в светлина“ в отсечката между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ срещу ул. „Герлово“, който премина под звуците на тиха музика и приятна компания.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

 

Вашият коментар