Откриха парка на Военна Академия „Георги Стойков Раковски“

На 8 юни в 11.00 часа кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и министърът на отбраната Аню Ангелов откриха отредената за свободен достъп на граждани част от парка на Военна академия „Георги Раковски“.

На церемонията присъстваха още министърът на външните работи Николай Младенов, областният управител на област София – област Данаил Кирилов, председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов, заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева, заместник-министърът на културата д-р Тодор Чобанов.

Столична община и Военна академия се споразумяха за отваряне на 70 дка паркова територия за посещение от граждани.

Столичани ще могат да се разхождат от 7,30 до 20,30 часа през лятото и от 9,00 до 17,30 часа през зимата.

За привеждане на парка в подходящ за ползване вид Столична община вече е поела ангажимент да извърши необходимите предварителни действия, като почистване на алеите и настилките, поставяне на дървени декоративни пейки, почистване на територията. За цялостната подготовка на територията и за да бъде възможно ползването на парка поетапно вече са вложени 35 000 лева. След отварянето на парковата площ, Столична община ще прави ежедневна поддръжка на територията на парка, като до края на тази година за това са предвидени още около 40 000 лева.

Скромен принос за реализирането на инициативата има и Фондация „За Оборище“, която провокира широка публична дискусия в Интернет по темата. За целта през последните месеци послужи групата „За отваряне на парка на Военна Академия“ в социалната мрежа Facebook.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СЪБИТИЕТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

 

ЛИНК КЪМ ГРУПАТА „ЗА ОТВАРЯНЕ НА ПАРКА НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ“ ТУК!

 

Вашият коментар