Първи „Сбор в Костенец“

Екипът на Фондация „За Оборище“ има удоволствието отново да поканим всички наши членове и съмишленици на поредната инициатива. Тя ще представлява съботно-неделно посещение на Рила планина и опознаване на нейните прелести в периода 4-5 септември.

IMG_6602

ПРОГРАМА

Ден I: 04.09.2010 година

Отпътуване в 10.00 часа от Оборище-София за Костенец (72 км). След около час път ще направим кратка отбивка, за да посетим крепостта „Траянови врата“. Тази древна крепост, датирана от римско време, влиза в българската история с поражението, което през 986 година цар Самуил нанася на император Василий II.

Пристигане около обяд (12.00 часа) в Долна Баня и настаняване в хотел „Никол“ (www.hotel-nikol.com). Свободно време за обяд и кратка почивка.

14.00 часа

Ще започнем опознаване на района на известния в миналото минерален курорт „Костенец баня“ – сега Вили Костенец. Посещение на „Костенския водопад”- един от символите на района, който със своите близо 15 метра пад е основна природна забележителност. Следва разходка из курорта до параклиса „Успение Богородично“, където ще започне нашата екоинициатива – засаждане на дръвчета. След това ще направим и дарение на икона на параклиса.

16.00 часа

Пикник на открито. Връщане в хотела.

18.00 часа

Общ Сбор на Фондация „За Оборище“ – годишно Общо събрание на Фондацията.

21.00-24.00

Вечерта ще има повод за забавления.Нощувка.

 

Ден II: 05.09.2010 година

 

Закуска. Ще започнем неделния ден със спорт. От 10.00 часа ще се ссътои приятелска футболна среща между аматьорски сборни отбори на район „Оборище“ и град Костенец.

Напускане на хотела до 12.00 часа. Кратко свободно време за обяд.

Следобядът е посветен на природните красоти на Рила.

12.45 Ще направим двучасов пешеходен преход из парк „Дъбовица“. На първия час ще спрем за почивка на хижа „Гургулица“ и после тези, които имат сили продължаваме до водопада „Скаловитско дере“. Обратен преход към автобуса.

Около 18.30 часа отпътуване за София

Цена: 49 лв.

Цената включва:

– транспорт с автобус по маршрута София-Костенец-София

– 1 нощувка със закуска в хотел Никол***(Долна баня)

– пикник на открито в събота

– туристическа карта

Драги приятели, бихме искали да ви уведомим, че отново по традиция ще отделим 10% от сумата, с която ще закупим нов национален флаг за крепостта „Траянови врата“ и подарък-икона за параклиса “Успение Богородично” в курорт Вили Костенец.

Вашият коментар